Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Стапуваат на сила мерките за штедење на струја: Одговорност во време на криза

  Од денеска стапуваат на сила мерките за штедење струја до 15%, а со тоа почнува да важи и кризната состојба за електричната и топлинската енергија. Мерките за штедење струја што ги донесе Владата на 16 август, ќе важат до 31 март 2023 година, а кризната состојба прогласена на 25-ти овој месец треба да трае […]