Вести Македонија Ударни вести

Петровска: Армијата има потреба од нов современ систем за противвоздушна одбрана

  На денешната седница на Комисијата за одбрана и безбедност на Собранието на РС Македонија, министерката за одбрана, Славјанка Петровска ги запозна членовите на Комисијата со Информацијата и потребата на Армијата за набавката на современ систем за противвоздушна одбрана.     Станува збор за унапредување на системот за борбена готовност на Армијата во насока на […]