Вести Македонија Ударни вести

АЕТМ и ДЗС за подобрување на квалитетот на статистичките податоци за е-трговијата

  Како дел од напорите за подобрување на методологијата и квалитетот на податоците за е-трговијата, приближување на македонското законодавство со законодавството на ЕУ и следење на трговијата во Република Северна Македонија, во рамките на Спогодбата на ЦЕФТА, Асоцијацијата за е-трговија на Македонија во соработка со Државниот завод за статистика, организираше тркалезна маса за дискусија на […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Официјално отворена 4. Годишна конференција за е-трговија во Македонија

  Денес, во хотелот „DoubleTree by HIlton“ во Скопје под мотото „Ready, Set, Grow“, започна Четвртата годишна конференција за е-трговија на која присуствуваат речиси 500 учесници, а свое излагање ќе имаат 28 еминентни говорници од земјата и странство.     Дигитализацијата и дигиталната нација, безбедните и иновативни е-плаќања, влијанието на COVID-19 врз е-трговијата, новите трендови […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Четврта конференција за е-трговија во Македонија „Ready, Set, Grow“

  Утре ќе се одржи четвртото издание на најголемиот настан за е-трговија во Македонија – Конференцијата за е-трговија, која оваа година, под мотото „Ready, Set, Grow“ се организира во хибриден формат. Потврдени се речиси 500 учесници кои годинава ќе присуствуваат на конференцијата во хотелот „DoubleTree by Hilton“ во Скопје или ќе ја следат конференцијата преку […]

Вести Македонија

Ангеловска „жена амбасадор на дигитална трговија“ на УНКТАД

Министерката за финансии Нина Ангеловска синоќа во рамки на 74. Генерално собрание на Обединетите нации во Њујорк беше промовирана како една од првите „жени амбасадори на дигитална трговија“ во светот. Ова исклучително и уникатно признание, соопштија од Министерството за финансии, на Ангеловска и го врачил Мукиза Китуи, генерален секретар на УНКТАД – телото на Обединетите […]