Алтернатива Настани

Трајна изложба на документи и фотографии за „Македониумот“ во Крушево

  Во „Македониумот“ во Крушево е отворена изложба од над 100 фотографии и документи за изградбата и растежот на еден од најголемите споменици за 2 Август, Денот на Илинденското востание. Според приредувачот на изложбата, Борис Маркоски од Историскиот музеј – Крушево, изложбата е сведоштво за создавањето на „Македониумот“, фазите на изградбата, растежот и неговото значење. […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Изложба “Зад Македониумот” во Кабинетот на претседателот

  По повод одбележувањето на 31 година независна македонска држава, во Кабинетот на претседателот, денеска 21.09.2022 (среда) во 17 часот, ќе биде отворена изложбата „Зад Македониумот“ – скици, цртежи, фотографии и макети од личната колекција на Јордан и Искра Грабулоски, автори на еден од нашите најпознати споменични обележја, Македониумот во Крушево. Изложбата ќе биде достапна […]