Вести Македонија Ударни вести

Изгласан дополнетиот Закон за граѓанска одговорност за навреда и клевета

  Собранието денеска, на продолжение на 79. пленарна седница, со 62 гласа „за“, ги донесе дополнувањата на Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета. Со овој закон се уредува граѓанската одговорност за штета нанесена на честа и угледот на физичко или правно лице со навреда и клевета. Законот ја гарантира слободата на изразување и […]