Вести Македонија Ударни вести

„Лице в лице“ и Борче Стаменов добитници на државната награда „Мето Јовановски“ за човекови права

  На Меѓународниот ден на човековите права, 10 декември, во Собранието на РС Македонија свечено беа доделени државните награди „Мето Јовановски“, највисокото признание за долгогодишни остварувања во областа  на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права. „Гордост и чест е што државната награда за човекови права е именувана  „Мето Јовановски“ по нашиот писател и активист, […]

Вести Македонија Ударни вести

Државна награда „МЕТО ЈОВАНОВСКИ“ за Денис Јанкуловски и Ленче Здравкин

  На 10 декември 2022 година (сабота), во Кристалната сала на Собранието, во 12:00 часот, Одборот за доделување на државната награда „Мето Јовановски“ ќе ја додели државната награда „Мето Јовановски“ за 2022 година, за највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права. Државната награда „Мето Јовановски“ за 2022 […]