Алтернатива Настани

Проекција на документарниот филм “AS I WANT” на Самахер Алкади

  На 15-ти декември во 19 часот во Europe House Skopje, ќе имаме можност да го видиме документарниот филм AS I WANT на палестинската режисерка Самахер Алкади. Настанот е соработка помеѓу Тиииит! Инк. и Амбасадата на Кралството Холандија. AS I WANT е документарен филм за низата сексуални напади кои се случуваат во Каирп, на плоштадот […]