Вести Македонија Ударни вести

Таравари им ги подели првите дипломи на лицата со посебни потреби

  Во текот на денешниот ден во Мултифункционалниот општински центар беа доделени првите дипломи на лица со посебни потреби и невработени лица кои присуствуваа на обуката од областа на гастрономијата. Дипломите што ги издава Центарот за образование на возрасните и Министерството за образование и наука ги сподели градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари, кој рече […]

Вести Македонија

Општина Гостивар го одобри Акциониот план за лица со посебни потреби

  По 10 години, општина Гостивар го врати Акцискиот план за лицата со посебни потреби во Гостивар.   Акцискиот план за лица со посебни потреби предвидува 4 области, почнувајќи од свеста на населението до отстранување на физичките бариери за лицата со посебни потреби. Координаторот на овој план Африм Иљази рече дека овој план очигледно ќе […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

Општина Гостивар: Свечен ручек за новата година за здруженијата на лица со различни способности

  Општина Гостивар традиционално служеше свечен ручек за децата од Дневниот центар со посебни потреби, двете посебни паралели на основните училишта „Исмаил Ќемали“ и „Мустафа Кемал Ататурк“, како и децата од здружението „Заедно можеме“. На свечениот ручек покрај децата беа и нивните родители, а за расположението на децата се погрижија неколку маскоти, Дедо Мраз и […]