Вести Изјави Македонија Ударни вести

Ковачевски: Евроинтеграцијата на државата е неповратен процес

  Премиерот Димитар Ковачевски во новогодишниот број на неделникот „Фокус“ потенцира дека патот на евроинтеграции на државата е неповратен, национален процес. Според него, сите 120 пратеници во Собранието имаат одговорност и обврска тие процеси да ги остварат поради подобра иднина на сегашните и идни генерации. „Тоа не е процес на еден човек или партија, туку […]