Вести Македонија

Карпош и Општина Л-Исла (Малта) заедно ќе аплицираат кон ЕУ фондовите

  Првиот човек на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски и градоначалникот на Општина Л-Исла (Малта), Клајв Пулис, денеска претпладне во хотелот Александар Палас, одржаа заедничка прес-конференција по повод официјализирање на договорот за збратимување помеѓу овие две локални самоуправи. Инаку, станува збор за  прв документ од овој вид кој го потпишува оваа малтешка општина со македонска локална […]