Вести Македонија Спорт Фото

Наградени најуспешните во спортот за 2021 година

  На денешната свечена церемонија, во организација на Град Скопје и Сојузот на Спортови на Скопје, „Избор на најуспешни спортистки и спортисти, тренер на Град Скопје“, беа наградени најуспешните во спортот за 2021 година. На наградените им беа доделени признанија (плакети), од страна на Градоначалничката на Град Скопје како и од членови на Советот на […]

Вести Македонија Фото

Паркингот на Водно во текот на викендoт го искористиле 169 возила

  Градот Скопје и ЈП „Градски паркинг“ воведоа зонско паркирање на паркиралиштата на Средно Водно. Паркирањето се наплаќа за време на државните празници и за викендите од 9 до 16 часот. Цената за првиот час паркирање изнесува 100 денари, а секој нареден час – 50 денари. На паркиралиштата е поставена соодветна хоризонтална и вертикална сигнализација, […]