Магазин Наука и Технологија

ТЕСЛА доби 146,000 нарачки за својот “Cybertruck”

Илон Маск беше во можност да го изненади светот, бидејќи малкумина некогаш можеа да замислат дека Тесла ‘‘Cybertruck” ќе изгледа вака. Првиот човек на Тесла го претстави долго најавуваниот електричен камион – Cybertruck, на церемонијата во Калифорнија пред 3 дена. Како и да е, ниту концептот на ова возило од пред неколку години, ниту бројните […]