Вести Македонија Ударни вести

Соработката со Државните архиви на Шпанија се продлабочува

  Во рамките на меѓународната соработка, директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески и раководителката на Сектор, Светлана Успрцова, во Мадрид имаа средби со д-р Севериано Хернандез Виченте, генерален директор на Дирекцијата на државните архиви на Шпанија и со д-р Хуан Рамон Ромеро Фернандез, директор на Националниот историски архив на Шпанија.         […]