Вести Македонија Ударни вести

Поетско читање по повод Светскиот ден на поезијата

  НУМ „Струшки вечери на поезијата“, Македонскиот ПЕН-центар, Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) и  Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје денеска во просториите на Универзитетската библиотека заеднички ќе ја одбележат 100-годишнината од раѓањето на Ацо Шопов, како и Светскиот ден на поезијата – 21 Март. Во рамките на програмата ќе бидат […]