Вести Македонија Ударни вести

Османи-Дарчиашвили: ОБСЕ нема да штеди за подобрување на состојбата на луѓето во Грузија

  Во својство на Претседавач со ОБСЕ и министер за надворешни работи, Бујар Османи денеска во Грузија се сретна со министерот за надворешни работи на земјата, Илиа Дарчиашвили. На заедничка прес-конференција во Тбилиси, Османи нагласи дека како Претседавач, Северна Македонија се стреми кон мирно, сеопфатно и одржливо решавање на конфликтите што ја засегаат Грузија, алудирајќи […]