Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Костадиновски: Сите реформи во правосудството да бидат согласно Уставот

Претседателот на Уставниот суд проф. д-р Дарко Костадиновски гостуваше во централниот Дневник на МРТ кај новинарот Стојан Трпчевски и одговараше…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Претседателот на Уставен во МВР пријави закани по живот врз уставни судии

Претседателот на Уставниот суд, д-р Дарко Костадиновски, денеска поднесе пријава до Министерството за внатрешни работи, за упатени закани по животот…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Костадиновски: Приоритет ќе биде враќањето на довербата во Уставниот суд и во правната држава

Претседателот на Уставниот суд, д-р Дарко Костадиновски одржа прв брифинг со новинарите на којшто ги запозна со приоритетите и активностите…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Дарко Костадиновски е нов претседател на Уставен суд

Уставниот суд по завршената координација продолжи со седницата на која беше избран новиот претседател д-р Дарко Костадиновски. Во текот на седницата…

Повеќе