Вести Македонија Ударни вести

ХОЈТ ЈИ: Одговорноста за прислушувањето е важно за членство во НАТО и ЕУ

-“Многу е важно да се утврди одговорноста за нелегалното прислушување и за наводните владини злоупотреби во врска со прислушувањето. Тоа ќе биде клучен чекор за Македонија да ги увери НАТО, ЕУ и другите меѓународни партнери дека е подготвена да се интегрира во тие организации”, истакна заменик-помошник државен секретар на САД, Хојт Ји, во интервју за […]

Вести Изјави Македонија

Димитров и Кундерс потпишаа декларација за соработка меѓу Македонија и Холандија

“Денес потпишав Декларација за партнерство и соработка меѓу Република Македонија и Кралството Холандија. Охрабрува што Холандија, земја што толку високо го поставува владеењето на правото, ја препознава нашата цврста решеност да изградиме вистинска европска демократија.” Никола Димитров