Алтернатива Настани

ТАКА ЗБОРУВАШЕ ГЕРТРУДА – Есенска премиера во Драмски театар

Сподели:

 

Есенска премиера во Драмски театар Така зборуваше Гертруда, 30 септември, почеток од 20 часот

Автор: Миа Николовска
Режија: Ангелчо Илиевски
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Марија Пупучевска
Композитор: Дарија Андовска
Улоги: Соња Стамболџиоска, Григор Јовановски, Стефан Вујисиќ, Дамјан Цветановски, Александар Степанулески, Ана Димитрова, Анастас Тановски, Рубенс Муратовски, Трајанка Илиева Вељиќ, Емилија Мицевска Трајковиќ, Ведран Чешарек, Виктор Мирчески
Инспициент: Жарко Намичев
Суфлер: Жаклина Цветковска
Сподели: