Алтернатива Настани

Отворање на концертна сезона ЗОРНИНА во Филхармонија

Сподели:

 

Отворање на концертна сезона ЗОРНИНА во Филхармонија на 6 октомври, со почеток од 20 часот

Диригент: Гудни А. Емилсон (Исланд)
Солисти: Алексеј Володин – пијано (Русија/Шпанија)
Едит Пења – пијано (Венецуела/Шпанија)
Програма:
В. А. Моцарт: Увертира од операта „Свадбата на Фигаро“
В. А. Моцарт: Концерт за пијано и оркестар бр. 23 во A-dur, K 488 – Едит Пења – пијано
В. А. Моцарт: Концерт за пијано и оркестар бр.20 во d-moll, K 466 – Алексеј Володин – пијано
В.А. Моцарт: Концерт за две пијана и оркестар бр.10, Es-dur – Едит Пења и Алексеј Володин
Сподели: