Алтернатива Настани

“Танц Фест Скопје 2021” ја завршува сезоната со Скапино балет Ротердам и Скопје танцовиот театар

Сподели:

 

Танц Фест Скопје 2021 ја завршува сезоната со настап на Скапино балет Ротердам и Скопје танцовиот театар, во чест на долгогодишната соработка со холандски уметници и создавање на современата танцова сцена.
 
Програма
ВЕСУЛ
Скапино балет Ротердам
Кореографија: Ед Вуб
Танчер: Рубен Гарсија Арабит
Музика: Весул, Жак Брел
Доделување на наградата МЕНАДА за поддршка нa развојот на современиот танц во С. Македонија на Н. Е амбасадорот Дирк Јан Коп
 
„ЈАНТРА“
Скапино балет Ротердам
(Танцов филм)
Кореографија: Шајлеш Бахоран
Танчери: Бони Дотс и Миша фон Лиувен
Снимател: Џастин Бекер
Музика: Рик Ронер
Костими: Петра Финке
Светло: Ксавиер Сприт Бликер
 
РЕЗОНАНЦА
Скапино балет Ротердам
Кореографија: Ед Вуб
Музика: „Risonanza“ од албумот „Frames“ на Мичиел Борстлап
Танчери: Жозефиен Дебајли, Рубен Гарсија Арабит
Гостувањето на Скапино балет Ротердам е поддржано од Амбасадата на Кралството Холандија во С. Македонија
 
„МЕЃУСВЕТ(Убавите жени)“
Скопје танцов театар
Кореографија и режија: Рисима Рисимкин
Музика: Тони Китановски
Костими: Благој Мицевски
Дизајн на сцена: Матеа Мијановиќ
Настапуваат: Мими поп Алексова, Дејан Битровски, Бобан Русески, Ивана Балабанова, Сара Димковска, Стефани Шааршмит (Германија), Емилија Милак (Црна Гора), Викторија Коцева
Билети на линкот
https://mnt.mk/online/index.php?id=451
Сподели: