Вести Изјави Македонија Ударни вести

Заев: Денес го одбележуваме Меѓународниот ден на ромскиот јазик

 

“Денес го одбележуваме Меѓународниот ден на ромскиот јазик и ја славиме културата на Ромите, како дел од нашето македонско културно богатство и богатство на целото човештво.

Северна Македонија беше лидер во афирмацијата на ромскиот јазик на институционално рамниште. Продложуваме да ги поддржуваме иницијативите за промоција и зачувување на ромскиот јазик и култура” – истакна премиерот Заев.

Сподели: