Вести Изјави Македонија Ударни вести

Заев: Континуирано работиме на подобрување на економските политики

Сподели:

 

Премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил посочува дека континуирано се работи на подобрување на еконосмките политики со цел зголемување на конкурентноста на деловниот сектор и отворање на нови работни места.

“Континуирано работиме на подобрување на економските политики за зголемување на конкурентноста на деловниот сектор и отворање нови работни места. Владата на 41-вата седница ја донесе Програмата за економски реформи 2021 – 2023 година, која како обврска е дел од реформите согласно евроинтеграцискиот процес. Овој стратешки документ e исклучително важен дел од пристапниот процес кон Европската Унија.
 
 
 
Програмата за економски реформи содржи:
✅ макроекономски проекции;
✅ план на Буџетот за наредни три години;
✅ структурни реформи кои влијаат на економскиот раст.
Спроведување на овие реформи се стратешка определба и приоритет за придвижување на економијата и забрзан раст.”
 
 
Сподели: