Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Заев: Нека ни е честит јубилејот – 30 години независност!

Сподели:

 

“8 септември, Денот на независноста е еден од најсветите и најсветлите датуми од историјата на Северна Македонија. Во јубилејот 30 години независност е собрана нашата историја, нашите надежи, нашите сеќавања, нашите остварени стремежи.
 
Почитувани Македонци, Албанци, Турци, Срби, Роми, Власи, Бошњаци… Почитувани Бугари, Хрвати, Црногорци и сите други,
 
Нека ни е честит јубилејот – 30 години независност. Нека ни се вековити самостојноста и државата.
 
Да живее Република Северна Македонија!”, честиташе премиерот Зоран Заев.
Сподели: