Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Заев: Независноста ни покажа дека слободата и самостојноста ги имаат најубавите бои

 

“На 8 септември 1991 година, Денот на независноста ни покажа дека слободата и самостојноста ги имаат најубавите бои. Дека радоста, среќата и убавината што ја преплавија тогаш нашата татковина треба да ги паметиме и да ги носиме со нас секогаш кога ќе се соочуваме со искушенија и опструкции на нашиот пат. Тоа се нашите бои, боите на независноста и на слободата. Така се слави Денот на независноста.

Нека е вечен Денот на независноста. Да живее Република Северна Македонија” – изјави премиерот Зоран Заев.

Сподели: