Алтернатива Настани

Земјотрес #5: Фестивал на независна музика

 

ЗЕМЈОТРЕС #5
Фестивал на независна музика
сабота, 4-ти февруари 2017, почеток: 19:00, крај: 05:00
Цена на влезница: 150 ден. | На врата: 200 ден.
Младински Културен Центар

ВАЖНО: Влезници во ограничен број во продажба од 16-ти јануари на билетара на МКЦ.

Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи. Инициран од Sixtynine Records, Направи Заедно и ПМГ Рекордингс, тоа е потполно отворен концепт, на кој постојано се приклучуваат релевантни чинители на нашата алтернативна сцена. Токму таа сцена е единствената во Македонија која музиката ја сфаќа и третира како уметност и наше богатство. Ако ова ви се чини разумно и интересно, приклучете се на Земјотрес.

И оваа година како и минатите, освен музичката програма која ќе се одвива на три стејџови, во холот на МКЦ ќе бидат поставени и изданијата на дискографските куќи како и промотивните материјали на бендовите.

Листата на изведувачи ќе биде објавена наскоро.

ЗЕМЈОТРЕС #5
Фестивал на независна музика
Поддржете ја вашата локална сцена.

====================================

ЛИНКОВИ:
fb.com/zemjotresfest
twitter.com/zemjotresfest
#zemjotresfest
Земјотрес

pmgrecordings.com
sixtyninerecords.org
kranrecords.bandcamp.com
FB.com/diehardbooking
akonikojnesviri.bandcamp.com
sharla.bandcamp.com
denyrecords.bandcamp.com
mixcloud.com/BTKRSH
greenhillrecords.bandcamp.com
fb.com/dropseriesskopje
post-global.com
balkanveliki.bandcamp.com
kritika.mk
fb.com/22records

Сподели: