ЗОО Скопје: За првпат имаме 4 бебиња пингвини

Сподели

 

Најрадосната вест денеска доаѓа од Скопје ЗОО.

-За првпат имаме бебиња пингвини и тоа вкупно четири, соопштија оттаму.

Бебињата дојдоа на свет на 6, 7, 8, и 10 јануари од два пара родители.
Целиот период грижливо ги негуваа, а голем дел од денот со нив проаѓаа и татковците.
 

За да ја доживеете и вие магијата на напредокот и растењето на пингвинчињата во изминатите два месеци, од ЗОО подготвија видео каде што се прикажани најемотивните моменти од јајца, преку првите прегратки со мајките, па се до денес!