Алтернатива Музика и Филм Настани

Вечерва во КИНОТЕКА филмовите “МИМИ” и “КАНАЛ”

Сподели:

 

Денес на програмата на Кинотека:
 
 
19 ДЕКЕМВРИ (ПОНЕДЕЛНИК) 18:00 ч.,МИМИ (Mimi)
 
Игран филм, С. Македонија / Хрватска / Црна Гора
2002, 100 мин., колор, ДЦП
Режијa: Даријан Пејовски (Darijan Pejovski)
Возрасна категорија: 14 години
Влезница: 100 денари
 
 
 
19 ДЕКЕМВРИ (ПОНЕДЕЛНИК) 20:00 ч. КАНАЛ(Kanal)
 
Игран филм, Полска
1957, 95 мин,. црно-бел, ДЦП
Режија: Анджеј Вајда (Andrzej Wajda)
Возрасна категорија: 14 години
Влезница: бесплатен влез
Сподели: