Вести Изјави Статуси

АДЕМИ: Поддавањето рака за помирување не значи амнестија

Поддавањето рака за помирување не значи амнестија. Помирувањето или опростувањето е човечка особина и големина.

Папата Јован Павле Втори, му прости на својот атентатор , но тоа не го амнестираше Ахмет Али Агџа од одслужување на затворската казна.

Обидот за атентат беше во 1981 година, од затвор излезе 2010 година.

Така е и сега.

ФБ статус, Едмонд Адеми

Сподели: