„Барокна фантазија“ во КИЦ Офицерски дом во Битола

Сподели

 

НУ Камерен оркестар на Битола својот прв концерт оваа година како национална установа, со наслов „Барокна фантазија“, ќе го одржи вечер (26 март) во 20:00 часот во КИЦ Офицерски дом во Битола.

Музичките уметници Симон Поповски (виолина), Ангела Димковска (флејта) и Дејан Цветковски (виолончело), кои се и првите вработени во Оркестарот, ќе го збогатат концертот со својата соло изведба, а како гостин на концертот ќе настапи сопранистката Биљана Јосифов.

– „Барокна фантазија“ е патување кое ќе ги оживее најубавите моменти од барокниот период, и ќе ги спои историјата, културата и уметноста преку моќта на музиката. Ова е само почетокот на патувањето на НУ Камерен оркестар на Битола, кое ветува богатство на музички настани во годината што доаѓа –  информираат од НУ Камерен оркестар на Битола.

Влезот за концертот е слободен.