Статуси

ФБ СТАТУС: ДРАГАН ТАНЕВСКИ

“Види брат… Вистински убавите луѓе не прашуваат никого што е убаво. Они само си постојат така, лежерно и опуштено. Они убавото го носат во себе, на себе, околу себе. И се си мислам дека другите шо тоа го немаат, се обидуваат да препишуваат од нив. Честопати неуспешно. Дури смешно. Не брат. Убавите луѓе не прашуваат […]

Статуси

ФБ СТАТУС: МИЛЕ СИТНИКОВСКИ

“Жал ми е за ова што се случува во Македонија. Жал ми е кога ќе видам луѓе кои пребаруваат во контејнерите за ѓубре, ама уште повеќе ми е жал кога ѓубриња сакаат луѓето да ги претворат во контејнери.” Фб статус, Миле Ситниковски

Статуси

ФБ СТАТУС: ГОРДАНА ПОРЧУ

  “Не е битно ништо друго освен ЧОВЕЧНОСТА во човекот. Другото е само изговор, маска, привремена состојба ! Да останеш ЧОВЕК без разлика на титулата, општествениот или политичкиот статус, материјалното богатство или сиромаштија е повисоко ниво на свеста. Тоа е лична работа, а односот со околината си ТИ и твојот карактер!!! Фб статус, Гордана Порчу

Статуси

ФБ СТАТУС: СОЊА АЈАНОВСКА ДЕЛОВСКА

Колку е голем срамот? Голем е срамот е да кажеш дека немаш пари да го живееш денот, месецот, годината..Голем е срамот да кажеш дека си пола човек, пола скот. Работиш за да не заработиш. Живееш, за да преживуваш. Голем е срамот да кажеш дека градот во кој живееш е голем циркуски шатор, со бесплатна влезница […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ЖАКЛИНА СВЕЌАРОВСКА

“Направивме Дизниленд од стиропор, неколку милјардери, врвици за надвор низ кои ни истекоа чедата , безвреме гробови, деца со угаснати очи, сеир за светот, ама држава не направивме. Длабок наклон пред сите што ја сонувале. Ним не им должевме камен и бронза. Држава им должевме. И уште не сме раздолжени.” Фб статус, Жаклина Свеќаровска

Статуси

ФБ СТАТУС – РОБЕРТ МИЛЕСКИ

“Како ќе изгледа еден ден од иднината поминат во Скопје: Се играш во луна паркот од 2 милиони евра, па одиш да направиш кругче на панорамското тркало од 18 милиони евра. Така со извртен ум ќе ја посетиш рајската градина со фазани и мајмуни во Аеродром од 15 милиони евра, за на крај ептен да […]

Статуси

ФБ СТАТУС – МИОДРАГ МИШОЛИЌ

“Во ваква ситуација, кога од сите аспекти сме дојдени до дното, а луѓето од поплавените подрачја се во очајна состојба, ти да продолжуваш со фрлање пари на барокот (сега Палома Бјанка), значи само или дека си луд или дека народот го сметаш за луд. А веројатно двете.” ФБ статус, Миодраг Мишолиќ

Статуси

ФБ СТАТУС – Ненад ЈОВАНОВИЌ

” Која е таа Димишкова? Кој е бре тој Чилиманов? Какво е тоа ад-хок тело за медиуми кое треба да штити балансиран извештај за јавен, општ интерес пред избори? Овие се чесни професионалци? Овие ли ќе бидат на врвот на медиумите, вакви кои знаат дека дресура на медиумите значи дресура на граѓаните. Има во оваа […]