Изјави Македонија

Брајан Хојт Ји

“Неопходно политичките лидери да ја поправат штетата предизвикана од помилувањата.Тоа поправање на штетите треба да биде направено на јасен, сеопфатен и недвосмислен начин, и што е можно поитно. Доколку лидерите ги поништат или повлечат помилувањата на само делумен или селективен начин, тоа само дополнително ќе го зголеми растечкото чувство на неказивност во државата и на […]

Изјави Македонија

Ратка Димитрова

„Идеологијата на ВМРО -ДПМНЕ не е она што беше некогаш. Денеска во ДПМНЕ нема идеологија, или е тотално спротивна на ВМРО-овската. ДПМНЕ треба да се врати на старата идеологија, затоа што оваа партија од секогаш била широка во душата за сите народи и народности, и тоа треба да се врати.

Изјави Македонија

Стево Пендаровски

“Никола Груевски е одлучен да оди на изборите на 5 јуни, сам, не само за да ја врати контролата на политичката ситуација во свои раце, туку и за да го врати интегритетот и авторитетот кај своето членство. – Имено, еднаш веќе изборите се одложија. Ако се одложат и сега, и ако има трет датум за […]

Изјави Македонија

Силвана Бонева

“ Никој никого не може да присили да учествува на избори, како што никому не може да му се одземе правото да учествува на избори. Затоа, ако само една партија поднесеше листа на пратеници, а не коалиција од 21 партија, како што е коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, ДИК е должна да спроведе избори. Впрочем, ДИК […]

Изјави Македонија

Питер Ванхауте

„Сопствениците на медиумите под контрола на Владата/партијата и изборите: Два пати избори? Пари, пари, светот е на богатите“.

Изјави Македонија

Катица Ќулавкова

Зарем немате чувство, драги мои читатели, пријатели, па и оние што не се многу наклонети на нашите литературни творби, дека нашава татковина навистина тоне кон бессознанијата што ни беа сервирани не само од групата наши сонародници кои се на власт, туку  и од сите оние набљудувачи што глумат и се прават дека нешто многу ја […]

Изјави Македонија

Зоран Заев

–Зборот е збор! Никој нема право да ги уценува граѓаните ! Неопходно е да се исполнат два предуслови: 1.Иванов да ги повлече сите срамни одлуки за помилување што ги донесе по нарачка на Никола Груевски, спротивно на Уставот и законите. 2. Да се свика Собранието за да ја повлече одлуката за одржување на избори на 5-ти […]

Изјави Македонија

Јасмина Голубовска

Ќе барам помош само од моите сограѓани, соборци, кои се денеска на улица, затоа што на друго место немам помош. Немам помош од никого и нема да ја добијам, особено не од големите патриоти седнати во нивните кожни фотелји, кои ја цицаат крвта на овој народ во буквална смисла и го носат во пропаст, во […]