Изјави

ИЗЈАВИ: САШО МИЈАЛКОВ

-” Toa што го направи СЈО со последниот случај е истото што го говориме подолг период наназад. СЈО функционира како продолжена рака на СДСМ и има единствена цел неосновано да дискредитира луѓе од раководството на ВМРО ДПМНЕ кои Заев ги гледа како конкуренција на која што не може да и парира. Под сета морална и […]

Изјави

ИЗЈАВИ: ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ

– На Република Македонија и се случува депопулација, бегство во поголемите градови или во странство. Во моментов имаме 1800 населени места, а само 80 општини. Ние во Македонија ќе направиме секое село да биде општина, систем на комуни. Со тоа ќе спласне мултиетничката напнатост, бидејќи системот ќе биде прифатен за сите. – Секое село ќе […]

Изјави

ИЗЈАВИ: ОЛИВЕР АНДОНОВ

„Нема да дозволам МВР да се претвори во партиски штаб и место на кое Спасовски брутално го погазува и руши дигнитетот на министерството. Ќе ги искористам сите правни средства за запирање и санкционирање на ова досега невидено самоволие на Спасовски и ќе придонесам кон враќање на владеењето на правото во МВР, како еден од основните […]

Изјави

ИЗЈАВИ: ДИМИТАР БОГОВ

-“За предлог-буџетот за 2017 година најдобро знае Владата, ние како Народна банка ќе ја прилагодиме монетарната политика за да се оствари монетарна и стабилност на банкарскиот сектор. Во однос на остварливоста на проектираниот пораст и дефицит од 3 проценти, Богов додаде дека Народна банка почнува со своја рунда проекции и во ноември ќе направи ревидирање на претходните […]

Изјави

ИЗЈАВИ: ИЛИЈА ДИМОВСКИ

– “Изедначување на македонскиот и албанскиот јазик на целата територија е апсолутно неприфатливо за ВМРО-ДПМНЕ. Со најавите за воведување на двојазичност на цела територија на Република Македонија се напаѓа Уставот и уставното уредување на оваа држава, целосно се излегува надвор од Уставот и уставно загарантираните права на етничките заедници и за жал се отпочнува процес […]

Изјави

ИЗЈАВИ: КАТИЦА ЈАНЕВА

-“Судот во наредните осум дена може да закаже рочиште за двете обвиненија што вчера ги поднесе Специјалното јавно обвинителство. Тие се во скратена постапка, а рокот на закажување е осум дена. Судот може веднаш да го заврши тоа, во рок од осум дена да закаже рочиште, а ние сме подготвени за судење.”

Изјави

ИЗЈАВИ: САБИНА ФАКИЌ

– “Граѓаните имаат право да знаат како се трошат нивните пари и на среден рок владите ќе бидат принудени да даваат повеќе информации, бидејќи на тој начин може да се зборува за здраво и демократско општество. Целта е да им кажеме на граѓаните дека со нивните пари се финансира и здравството, полицијата, се градат индустриските зони […]

Изјави

ИЗЈАВИ: ЃОРЃЕ ИВАНОВ

– “Најважно од сè е она што ќе следи по изборите, по 11 декември. Изгубивме многу скапоцено време. Овие избори се шанса да ја завршиме оваа горка страница исполнета со неизвесност и да свртиме нова страница. Новата влада ќе има голема задача, на повеќе полиња. Во услови на блокирани европски и евроатлантски интеграции, неопходно е […]

Изјави

ИЗЈАВИ: МАРГАРЕТ ЕТВУД

Годинешниот добитник на највисокото признание на 55. издание на Струшките вечери на поезијата „ Златниот венец“, Маргарет Етвуд, канадска романсиерка, поетеса, книжевна критичарка и активистка – “Охрабрувачки е што посветувате толку големо внимание на поезијата, која често е потцената во однос на прозата. Во помалите земји поезијата е многу поважна отколку во големите земји каде […]

Изјави

ИЗЈАВИ: САМКА ИБРАИМОВСКИ

– “Како политичар и како лидер на партија, дојдов да ја исполнам обврската што ја имам. Претпоставував дека станува збор за разговорите што ги објавив пред Владата. Сметам дека ќе продолжат да се докажуваат криминалните избори што се одржуваа во Шуто Оризари и драго ми е што, како што велат Србите, „почело је, почело“, да […]