Изјави

ИЗЈАВИ: ЈОВЕ КЕКЕНОВСКИ

ПОВОД: ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ ПРОШИРЕНА И НАДГРАДЕНА ПРОГРАМА ВО 100 ЧЕКОРИ – НАЈМАЛКУ 15 МРТВИ И ДВАЕСТИТИНА ПОВРЕДЕНИ.!? ИМА ЛИ ВИНОВНИК?. КОЈ ЌЕ СНОСИ ОДГОВОРНОСТ? ЗНААТ ЛИ НАШИВЕ ФУНКЦИОНЕРИ ШТО Е ТОА ОДГОВОРНОСТ?

Изјави

ИЗЈАВИ: ИСКРА ГЕШОСКА

ПОВОД: ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ “Елементарна непогода, што значи непогда која би ги загрозила човечките животи, а е реакција на природата и процесите во неа, може да биде: цунами (на некој окенаски, речиси пуст брег), земјотрес, ураган (од типот на Катрина), речни наноси (во неурбанизирани заедници), бура на отворено море, молњи на отворена полјана на која стои […]

Изјави

ИЗЈАВИ: ЕДМОНД АДЕМИ

ИЛИНДЕН ” -Пораките, кои се пратија на Илинден се една друга приказна. Имавме два вида на пораки, оние на техничкиот Премиер Димитриев, на т.н. Претседател на РМ Иванов и на лидерот на опозицијата Зоран Заев. Првите беа полни со омраза кон опозицијата и кон сите други граѓани кои поинаку размислуваат. Пораки кои обилуваа со поделби, […]

Изјави

ИЗЈАВИ: ДОРОТИ ПАЧКОВА

Ги сакам животните, ама дајте и да ги решаваме проблемите на луѓето. Дом за шимпанзото од 230 000 евра! Проблемите на самохраните родители ве поздравуваат. Свој дом имаат ни цели 10% од самохраните мајки во земјава што кажува за многу згаснати жени под крововите на своите родители, што кажува за многу дечиња во креветите на […]

Изјави

ИЗЈАВИ: РЕНАТА ДЕСКОСКА

” – Со вчерашното гласање се потврди она што СДСМ и коалицијата го зборуваше пред три и пол месеци, кога овие закони беа донесени. И тогаш и денес тврдевме и тврдиме дека законите за нотари и за извршители нема да донесат никакво подобрување за граѓаните и нема да ги намалат трошоците на граѓаните во постапките […]

Изјави

ИЗЈАВИ: БРАНКО ГЕРОВСКИ

Замолувам моето име да не се спомнува во контекст на предлозите за иден уредник на МТВ. Знам дека некои пријатели ме спомнуваат со добри намери (им благодарам за тоа), но сепак сакам да известам дека јас не сум погоден кандидат за спроведување на проектната задача, така како што е замислена од преговарачите и од медијаторите […]

Изјави

ИЗЈАВИ: СТЕФАН БОГОЕВ

” -Режимот на ВМРО-ДПМНЕ 10 години владее со страв, насилство, беа апсени неистомисленици, бизнисмени, новинари, лидери на политички партии, обични граѓани. Притоа беа тепани и исфрлани опозициски пратеници, новинари и граѓани кои мирно протестираат. Во 2009 за прв пат среде Скопје на плоштадот беа тепани и студенти. ВМРО-ДПМНЕ 10 години владее и со фалсификат, фалсификува […]

Изјави

ИЗЈАВИ: РАДМИЛА ШЕЌЕРИНСКА

  „На Македонија ѝ треба и поинаква политичка култура. Македонија не се политичките партии, ниту една, ниту четири, туку нејзините граѓани. И за нив, партиската држава во каква што се претвори Република Македонија е лоша држава. Затоа сметаме дека дел од промените во Македонија се токму промените во овој дел. Промените кои сметаме дека треба […]

Изјави

ИЗЈАВИ: ДИМИТАР БОГОВ

„На состанокот се разговараше за движењата и за ризиците со кои се соочуваат одделните сегменти од финансискиот систем на Република Македонија и соодветните супервизорски институции, како и за потребата од преземање, поединечни или координирани, идни мерки и активности. Притоа, се заклучи дека и во услови на неповолни домашни случувања, македонскиот финансиски систем ја задржа својата […]

Изјави

Договорот од Пржино: Недостасува вградување на специјално судско и полициско одделение – Јасминка Ангелова

“За комплетниот договор немам коментар додека не видам во претстојниов месец дена како ќе функционира договореното! Воочив дека во истиот документ недостасува вградување на толку очекуваното специјално судско одделение и специјално полициско одделение, што според мене е единствен излез за профункционирањето на СЈО, кое е во очигледен застој, Мојата реакција на ФБ е исклучиво во […]