Алтернатива Македонија Настани

#ДОМА: Пописот што успева секоја година – документарен филм (ВИДЕО)

Сподели:

 

 

 

 

Во еден викенд во јануари, биолози, еколози и вљубеници на птиците се обидуваат да ги пребројат сите водни птици во Европа, Азија и делови од Африка. Пописот се одвива секоја година во повеќе од 100 држави и во него учестувааат околу 15 000 пребројувачи, поголем дел од нив како волонтери. Секоја година се пребројуваат од 30 до 40 милиони птици на светско ниво. Македонија е една од најревносните земји учеснички на истражувањето. Ова е приказната за пописот во Македонија што успева секоја година.

 

 

Документарниот филм „Пописот што успева секоја година“ го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели: