Алтернатива Настани

Државно Првенство во Планинарска Ориентација

Сподели:

Попова Шапка / Kodra e Diellit / 28.5.16 / 09:00

Државно Првенство во Планинарска Ориентација претставува организиран натпревар во кој треба да се истакнат достигнувањата, знаењата и вештинте за брза и успешена Ориентација, движење и снаоѓање во просторот на непознат ридест или планинаски терен, преку употреба на топографска карта и компас од страна на натпреварувачите.

Државното Првенство во Планинарска Ориентација ќе се одржи на 28.05.2016 и ќе биде во организација на ДПС Трансверзалец- Скопје, поддржано од Федерација на Планинарски Спортови на Македонија (FPSM). Во Првенството учество можат да земат екипи од сите планинарски клубови, извидничи одреди и ориентациони клубови од Република Македонија кои треба да се пријават до 20.04.2016 год.

5

 Информации и пријавување: Душко 070/317 – 740 ФПСМ Данче 02/3165 – 540, 070/350 -342

 

Сподели: