Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Хан: ЕУ не ги исполни ветувањата – ризик за дестабилизација на Западен Балкан

 

-“ЕУ лидерите не успеаја да ги исполнат своите заложби за отворање на пристапните преговори со Македонија и Албанија на Европскиот Совет. Ова претставува екстремно разочарување. Земјите членки на ЕУ сега треба да се изјаснат за тоа колку е сериозна нивната заложба кон ЕУ интеграцијата на Западниот Балкан. Да се одбие признанието на докажан напредок ќе има негативни последици, вклучително и ризикот од дестабилизација со целосен импакт врз ЕУ”, напиша еврокомесарот Јоханес Хан на  “Twitter”.

 

Изјави, Јоханес Хан

Сподели: