Алтернатива Настани

КИНОТЕКА: Француски филмски клуб – „Големите умови“

Сподели:

 

Кинотека, Француски филмски клуб „ГОЛЕМИТЕ УМОВИ“
на Оливие Ајаш-Видал (2017, 1h 47m), со Дени Подалидес и Леа Дрикер, 6. декември

Франсоа Фуко е четириесетгодишен професор по книжевност во париската гимназија Анри IV. Еден специфичен след на настани го принудуваат да прифати промена на работното место во училиште на перифиријата на градот со проблематични деца. Промената го плаши, и тоа со причина.

Со титл на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.

Сподели: