Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Кирацовски: Да се променат критериумите за рамковна распределба на вработените

Сподели:

 

Поранешниот пратеник на СДСМ, Александар Кирацовски на својот официјален ФБ профил напиша зошто не треба да серазреши директорот на Државниот и пазарен инспекторат Стојко Пауновски.

“Да се менуваме на подобро, менувајќи го лошото, не доброто!
Да не се разрешува директорот на ДПИ, Стојко Пауновски, туку да се променат критериумите за рамковна распределба на вработените по рамковниот договор.
 
Административците по рамковниот концепт треба да бидат артикулирани во системот, согласно критериумите кои важат за сите останати, без нивно привилегирање на штета на истиот.
 
Кога веќе силно се залагаме за подигнување на критериумите на високо професионално ниво во администрацијата и државниот апарат, неупатно и погрешно е да го менуваме оној кој најдоследно ги применува.
 
Можеби јавната конфронтација на Пауновски е политички несмасна и спротивна на професионалниот кодекс на однесување, но неговата смена во овој момент би била грешна порака, спротивна на евидентните заложби!” – напиша Кирацовски на ФБ.
 
 
Сподели: