Алтернатива Скопје Чита

КОГА ЌЕ ЗАВРШИ ВОЈНАТА – Вилијам Стенли МЕРВИН

Сподели:

Mervin

Кога војната ќе заврши

Кога војната ќе заврши
Ќе бидеме горди секако воздухот ќе биде
Добар за дишење и конечно
Водата ќе се поправи
Лососот и тишината на небото
Ќе патуваат помирно А мртвите ќе мислат
Дека живите го заслужуваат тоа
Ние ќе знаеме
Кои сме
И сите одново ќе се пријавиме

 

Сподели: