Вести Македонија Статуси Ударни вести

Колку треба за среќа и живот во оваа земја?

Сподели:

 

Да се убие дете од користољубие.. колку треба за среќа и живот во оваа земја?
Сите ќе се откажат и од вера, и од поголема плата, пензија, протест, од оброк, од се само децата да им се живи и да ги уживаат миговите поминати заедно до крајот на животот.. дали политичарите би се откажале од партиска функција и гласови, децата да им се живи? ДА! значи, општеството потфрли на сметка на сигурноста и детскиот живот и животот воопшто.. каде што тропаат на врата несреќата и солзите, таму на прагот ќе најдеш и покајание и страв..
Време е да се стави крај на дивеењето врз животот, неспокојноста и стравот од страна на криминалните дејствија која е во секоја пора на оваа земја.. жртвите не препознаваат етникум, вера, нација, болка..
Македонија треба да прогласи ден на жалост за младите невини животи.. и за животот воопшто!
Сподели: