Алтернатива Настани

Концерт на Alex Zhang Hungtai во МКЦ

Сподели:

 

#МКЦ Скопје во соработка со Swamp Booking ја најавува турнејата на инзвонредниот тајванско-канадски композитор Alex Zhang Hungtai
 
По пензионирањето на неговиот проект Dirty Beaches, тој се фокусира на истражување во музиката посебно во полето на фри џезот, импровизациите и филмската музика.
 
Во неговите понови композиции претежно доминира саксофонот, сајзерите, перкусиите и пијаното, унпаредувајќи се себе си од регуларен музичар во оној кој експериментира во ритуалнната музика на линималност.
 
Во последниве години во листата на неговите настапи се вбројува и улогата во култната ТВ-серија „Твин пикс“ како и појавувањето на Канскиот филмски фестивал, каде беше претставена неговата партитура за филмот „Godland“.
 
Особено сме горди што МКЦ #Скопје е дел од неговата европска турнеја
 04 март [сабота],  21:00, кино Фросина
линк до билети, стандард: bileti.mkc.mk
Сподели: