Премиера на театарска претстава НЕРОН во МКЦ

Сподели

 

Премиера на театарска претстава НЕРОН 1 март, 20:30, сала 25 мај, Втора изведба 2 март, 20:30, сала 25 мај
 
Ова е претстава за сите оние кои се прашуваат и сакаат да разберат кој е најзначајниот проблем на #човештвото.
 
Зошто историјата се повторува и како да престане кругот еднаш засекогаш.
Претстава за „Владетелот“- кој е рефлексија на народот, но и за народот, кој е рефлексија на владетелот.
За смислата и за тоа дали воопшто ја има. За индивидуалната и колективната одговорност.
Ова е претстава за злото, но и за надежта. За разбирањето на злото. За балансот во светот. За минатото, за иднината… За децата.
 
ИГРААТ :
Нерон: Марко Трајковиќ
Попеја: Нина Деан
Превод: Наташа Пеевска
Композитор: Алмир Бајрамоски
Кореограф: Нина Деан
Костимограф: Кети Пауновска Стевковска
Дизајн – фотографија и видео: Емил Пачковски
Аниматор: Емил Пачковски
Ликовен Артист: Андријана Тасевска.
 

Билети на: bileti.mkc.mk или на билетарницата на #МКЦ.