Концерт на Курт Елинг и Националниот џез оркестар во МНТ

Сподели

Светската ѕвезда на вокалната џез музика, Курт Елинг, во среда (15 мај) во 20 часот и Националниот џез оркестар ќе одржат заеднички концерт во Македонскиот народен театар.

Диригент ќе биде Џијан Емин.

Курт Елинг е двократен добитник на наградата „Греми“. За него „Њујорк Тимес“ ќе напише дека токму тој е „извонредниот машки џез-вокал на нашето време.“