Алтернатива Музика и Филм Настани

Концерт на Мухамед Ибрахими во Филхармонија

Сподели:

 

Концерт на Мухамед Ибрахими во Филхармонија, 27 февруари

Мухамед Ибрахими е композитор и мултиинструменталист на жичани инструменти од Скопје. Неговиот деби албум „Fly” излезе во јануари 2014. Тој својата гитара (мандолина, саз итн.) ја третира на многу неконвенционален начин, доста интуитивен и инспиративен.
 
Неговите композиции се автентична мешавина на повеќе музички стилови, како блуз, рок или амбиентален, но длабоко вкоренети во ориенталната (суфи) традиција и албанскиот (балканскиот) фолклор. Овие храбри и елегантни комбинации честопати даваат неочекувани резултати среде уникатен и прекрасен звучен пејзаж. Исклучително импресивно за гледање/слушање во живо.
На концертот заедно со Мухамед ќе настапат: Ратко Даутовски, Фјола Исмаили, Џоле Максимовски, Никола Стојмановиќ.
 
Концертот ќе се одржи во малата сала на Македонска Филхармонија.
Билетите се по цена од 700,00 денари
Сподели: