Алтернатива Настани Спорт

11-та Авицена Женска Трка

Сподели:

 

Во организација на Сојуз на Спортови на Скопје, а под покровителство на Град Скопје, на 9 април 2023 ќе се одржи 11. издание на АВИЦЕНА ЖЕНСКА ТРКА.
Право на учество имаат сите припаднички на женскиот пол без ограничување на возраст.
 
ПРОГРАМА
Настанот е предвиден да се одржи по следниот редослед:
• 09.40 – Аеробик загревање
• 10.00 – Старт на трка на 3км
• 10.45 – Прогласување на најдобрите
• 11.00 – Лотарија
По прогласувањето на најдобрите, следува лотарија со извлекување на среќни стартни броеви од сите учеснички. Подароците ќе бидат обезбедени од партнерите на трката.
 
КОТИЗАЦИЈА
• до 08.03.2023 / 300 денари
• до 04.04.2022 / 350 денари
 
ПРИЈАВУВАЊЕ
Пријавувањето е задолжително. Повеќе информации на www.zenskatrka.mk
Рокот за пријавување е и рок за уплата на котизацијата.
Пријавете се до 30 март 2023 и вашето име ќе биде испишано на стартниот број. Рокoт за пријавување трае најдоцна до 4 април 2023. На денот на трката не е можно пријавување. Подигнување на стартните броеви ќе биде на 7 и 8 април, а локацијата ќе биде дополнително објавена.
 
Во случај на презакажување на трката заради било какви причини уплатените средства не се рефундираат, пријавата ќе важи за следната трка.
 
СТАРТЕН ПАКЕТ
• стартен број со чип
• дигитален стартен пакет
• вода
• учество во лотарија
• осигурување
• подароци од спонзорите
Подигнување на стартните броеви ќе биде на 7 и 8 април, локацијата ќе биде дополнително објавена.
Подигнувањето на стартниот пакет мора да биде направено лично од секоја учесничка.
 
МАИЦА – ДОПОЛНИТЕЛЕН ПРОДУКТ
При процесот на регистрација како дополнителен продукт може да купите и драј фит маица со логото на трката.
Цената на драј фит маицата е 500 ден. и истата ќе може да се купи најдоцна до 10 март 2023
 
НАГРАДИ
По завршувањето на трката ќе има лотарија и прогласување на најдобрите.
Секоја учесничка ќе добие стартен број со чип за електронско мерење на време. Трката има натпреварувачки карактер и трите најдобро пласирани во генерален пласман ќе добијат награди, а ќе има награди и за најдобрите три (според Chip Time) по возрасни категории.
По прогласувањето на најдобрите, следува лотарија со извлекување на среќни стартни броеви од сите учеснички. Подароците ќе бидат обезбедени од партнерите на трката. Доколку при извлекувањето на среќните броеви добитникот не е присутен, ќе се извлекува нов среќен број, се додека не се додели наградата на некој од присутните.
КАТЕГОРИИ
• до 12 години
• до 14 години
• до 18 години
• до 30 години
• до 40 години
• до 50 години
• 50+ години
 
ПАТЕКА
Старт и цел на трката ќе бидат на бул. Илинденска, во близина на фонтана Лотос, се трча еден круг од 3 км.
Сподели: