Концерт “Звукот на идните генерации” во Филхармонија

Сподели

ЗВУКОТ НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ – Концерт со студентите од државните факултети за музика, 13 јуни, 20 часот во Филхармонија

Диригент: Сашо Татарчевски

Програма: Х. А. Хофмајстер: Концерт за виола и оркестар во Д-дур (II став)

Исполнува: Емилија Богоевска – виола (Факултет за музичка уметност – Скопје)

Класа: проф. м-р Фросина Балова

Ф. Мартен: Балада за флејта, гудачи и пијано

Исполнува: Јана Каевска – флејта (Факултет за музичка уметност – Скопје)

Класа: проф. м-р Страшо Темков

В. Зубицки: „Росинијана“ (I став)

Исполнува: Дарко Кулевски – хармоника (Факултет за музичка уметност – Скопје)

Класа: проф. м-р Зорица Каракутовска

М. Кастелнуово-Тедеско: Концерт бр.1 за гитара и оркестар

Исполнува: Александра Кировска – гитара (Музичка Академија на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип)

Класа: проф. м-р Дејан Лазаревски

П. Сарасате: „Цигански напеви“

Исполнува: Ивана Здравкова – виолина (Факултет за музичка уметност – Скопје)

Класа: проф. м-р Олег Кондратенко

***

Л. В. Бетовен: Концерт за пијано и оркестар бр.3 во c-moll (I став)

Исполнува: Ана Гаштаровска – пијано (Факултет за музичка уметност – Скопје)

Класа: проф. д-р Ана Гацева

К. М. фон Вебер: Концерт за кларинет и оркестар бр.1 (I став)

Исполнува: Нина Крагуевска – кларинет (Музичка Академија на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип)

Класа: проф. д-р Бранко Павловски

П. И. Чајковски: Концерт за пијано и оркестар бр.2, op.44 (III став)

Исполнува: Искра Атанасова Митуш – пијано (Факултет за музичка уметност – Скопје)

Класа: проф. д-р Нина Костова