Летно кино: РАГУ РАИ – НЕВРАМЕН ПОРТРЕТ

Сподели

 

Во рамките на Летната филмска програма, на 8 јули (четврток), во 21 часот на отворениот трем на Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде прикажан документарниот филм РАГУ РАИ – НЕВРАМЕН ПОРТРЕТ/ RAGHU RAI – AN UNFRAMED PORTRAIT (2017 година).
Филмот е индиско, финско, норвешка копродукција во траење од 55 минути.
Режисер: Avani Rai
Сценарио: Avani Rai
Снимател: Avani Rai
Монтажа: Menno Boerema, Archana Padhke
Тон: Ashok Kumar, Susmit ‘Bob’ Nath
Музика: Naren Chandavakar, Benedict Taylor
Продукција: Iikka Vehkalathi (IV FILMS LTD)
 
Преку филмот ѕиркаме во животот на Рагу Раи, легендарниот фотограф, кој поминал низ најдобрите и најлошите времиња во Индија и ги зачувал живи моментите што и ден-денес можат да нè приземјат.
 
Фестивали и награди: DocAviv International Documentary Film Festival, Israel (2018) / Docs Against Gravity, Poland (2018) / DocEdge Film Festival, New Zealand (2018) / Dokfest München, Germany (2018) / TRT Documentary Days, Turkey (2018) / IDFA, The Netherlands (2017).