КАФЕ КИНО во летното кино „Мирно лето“ на Кинотека

Сподели

 

Во рамки на манифестацијата „Скопско лето“ ќе се одржи и добро-познатото КАФЕ КИНО и ќе од 9-ти до 14-ти јули.
 
Кафе Киното ќе се одржи согласно протоколите за одржување на настани во летното кино „Мирно лето“ на Кинотека на С. Македонија, а карти ќе може да се купат на благајната на Кинотека на Македонија по фестивалска цена од 100 денари.
 
Во прилог проследете ја програмата за овогодишното КАФЕ КИНО:
 
09.07.2021 (петок): ВИКЕНД СО ТАТО
ВИКЕНД СА ЌАЛЕТОМ (2020) Србија
комедија / траење: 98 минути
сценарио и режија: Мирослав Момчиловиќ
улоги: Ненад Јездиќ, Бранко Видаковиќ, Катарина Радивојевиќ, Светлана
Бојковиќ, Васа Вранеш, …
 
10.07.2021 (сабота): ЗБОГУМ МОРОНИ
ADIEU LES CONS (2020), Шпанија
сценарио и режија: Алберт Дупонтел
улоги: Вирџини Ефира, Алберт Дупонтел, Николас Мари,…
-филмот му е посветен на Тери Џонс од легендарната екипа
на „Монти Пајтон“
 
11.07.2021 (недела): ШАРЛАТАН
CHARLATAN (2020), Чешка
историска драма / траење: 118 минути
режија: Агњешка Холанд
улоги: Иван Тројан, Јурај Лој, Јосеф Тројан, Јарослава Покорна,…
 
12.07.2021 (понеделник): THE SUPERDEEP
Kolskaya sverhglubokaya (2017), Русија
хорор трилер / траење: 113 минути
косценарио и режија: Арсени Сјухин
улоги: Милена Радуловиќ, Сергеј Иванјук, Николај Ковбас,…
 
13.07.2021 (вторник): ТВИСТ
TWIST (2021), Велика Британија
акциска драма / траење: 90 минути
режија: Мартин Овен
улоги: Роферти Ло, Мајкл Кејн, Сели Колет, Рита Ора,…
ЛОНДОНСКИ КРАДЕЦ ПОРАСНА: Модерна верзија на класичната
приказна за Оливер Твист…
 
14.07.2021 (среда): СЕЌАВАЊА ОД ИТАЛИЈА
MADE IN ITALY (2020), Италија/Велика Британија
комедија / траење: 94 минути
сценарио и режија: Џејмс Д’Арси
улоги: Лијам Нисон, Микел Ричардсон, Линдзи Данкан,
Јоланда Кетл.