Алтернатива Настани

Меѓународен „Мобил Фестивал 2019“

Сподели:

 

Меѓународниот фестивал за филмови „Мобил Фестивал“ снимени со мобилен телефон, објавува отворен повик за пријавување филмови за 10. издание, чија финална вечер со прогласување на победниците ќе се одржи на 6-ти декември во Скопје во Кинотека на Северна Македонија.

Право да се пријават имаат сите филмови кои се снимени со мобилен телефон кои не се подолги од 10 минути, а истите претходно не биле пријавени на претходните изданија на „Мобил Фестивал“. Во конкуренција влегуваат сите филмови кои ќе пристигнат до крајниот рок за пријавување – 20 ноември 2019 година. Филмовите можете да ги пријавите на следниот мејл mobifestkonkurs@gmail.com.

Организатор на „Мобил Фестивал“ е продуцентската куќа „КТ Филм и Медиа“.

Сподели: