Министерство за здравство ја презентира националната стратегија за Ковид 19 вакцинација

Сподели

 

Презентиран е Планот за вакцинација на денешната прес-конфернција на  Министерството за здравство.

 

 

 

 

 

Таргетирани се три главни приоритетни групи со цел да се обезбеди функционирање на здравствениот систем, да се заштитат лицата со најголем ризик од заболување, компликации и смрт и да се одржат основните услуги на критичната инфраструктура.